Haftalık Uyum Bülteni 2023 | 36

"ICE Academy'nin haftalık uyum bülteni ile etik ve uyum yönetimindeki en son gelişmeleri, kaçırılmaması gereken etkinlikleri ve en bilgilendirici podcast ve webinarları keşfedin. Türkiye'den ve dünya genelinden en güncel bilgilere ulaşarak, uyum alanındaki trendleri takip edin ve sektörde bir adım önde olun."

UYUM DÜNYASINDAN GÜNCEL GELİŞMELER

İç soruşturmalar için ISO standardı yayınlandı. İşte bilmeniz gerekenler

Bir küresel standart olarak, ISO TS 37008 iç soruşturmalar konusunda uluslararası en iyi uygulamaları yansıtmaktadır. Herhangi bir ülkede, büyük ya da küçük herhangi bir organizasyon tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır, çünkü rehberlik ilkeleri organizasyonun büyüklüğüne, segmentine, organizasyon yapısına, yönetim organına ve soruşturma altındaki konuların doğasına adapte olmaktadır.

Yazının detaylarına bu linkten ulaşabilirsiniz.

 

Şirketinizin yönetim modeli bir uyumluluk risk faktörü mü?

Seçilebilecek iki temel yönetim modeli vardır: merkeziyetçi veya dağıtık. Her küresel şirket bu ikisinden birine doğru eğilim gösterir. Ancak uyum risk yönetimi programının etkinliği açısından, hangi model daha iyidir?

Yazının detaylarına bu linkten ulaşabilirsiniz.

ESG DÜNYASINDAN GÜNCEL GELİŞMELER

AB Hızlı Moda Atığını Azaltıyor

  • AB, blokta satılan tüm tekstil ürünlerinin 2030’a kadar geri dönüştürülmüş liflerden yapılmasını, aynı zamanda dayanıklı, tamir edilebilir ve geri dönüştürülebilir olmasını hedefliyor.
  • Giysilerin şu anda %1’den azı bu şekilde geri dönüştürülmekte ve süreçler hala geliştirilmektedir. Zorluklar arasında, geri dönüşüm için uygun hammaddeye dönüştürülebilecek farklı türdeki lifleri ayırmak bulunmaktadır.
  • AB’nin yasal hamlesi, perakendecilerin kullanılmış giysileri yeniden kullanım ve geri dönüşüm için toplama maliyetine katkıda bulunmalarını zorunlu kılan kuralları içermektedir.
  • Önerilen kurallar, geri dönüştürülmesi gereken tekstil atığı miktarı için hedefler belirleyecektir.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. (Kaynak: ESG News)

 

IFC’nin Asya-Pasifik Bölgesi’ne Taahhüt Ettiği 11 Milyar Dolar, İklim Projeleri, KOBİ’ler, Kadınlar ve Çiftçilere Fayda Sağlıyor.

IFC, 30 Haziran’da sona eren mali yılda Asya ve Pasifik’te 108 projeye rekor bir 11 milyar dolar taahhüt etti, bu bir önceki yıla göre yüzde 10’luk bir artışı temsil ediyor.

Bu, kendi hesabından 4,7 milyar dolar uzun vadeli finansmanı, 3,4 milyar dolar mobilizasyonu ve ticaret akışlarını kolaylaştırmak için kısa vadeli ticaret ve tedarik zinciri finansmanından 2,9 milyar doları içermektedir.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. (Kaynak: ESG News)

KAÇIRMAK İSTEMEYECEĞİNİZ ETKİNLİKLER

ESG Investment Europe 2023

ESG Yatırım zirvesi, finans profesyonellerine ESG ile ilgili riski nicelendirme; hangi ESG odak alanlarının hızlı büyüme fırsatları sunduğunu anlama; ve iş stratejisinin her katmanına ESG titizliğini sağlamlaştırma araçları sunmak üzere özel olarak tasarlanmıştır.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz.

 

Ethics Exchange: Investigations

Soruşturma yürütmek kolay değildir. Doğru şekilde ele alınmadığında, bu, hukuki ve düzenleyici sorunlara yol açabilecek belirsiz ve duygusal bir alan olabilir. Ancak, güvenilir, kapsamlı ve verimli soruşturmalara ulaşmak için yerine koyabileceğiniz stratejiler ve unsurlar vardır.

PODCAST ÖNERİLERİ

Jonny Frank and Kat Nolan on Compliance Program Certifications

Jonny ve Kat, podcastta sertifikasyon için beş aşamalı bir süreç belirliyorlar:

  1. Organizasyonun kendisini değerlendireceği sertifikasyon kriterleri için bir çerçeve seçin.
  2. Senaryo tabanlı bir uyumluluk risk değerlendirmesi yapın.
  3. Ana kontrol aktivitelerini değerlendirin ve tasarlayın.
  4. Alt-sertifikasyon şelalesi oluşturun: organizasyon boyunca uyumluluk etkinliğini kendi alanlarında onaylamak için sorumlu sahipler belirleyin.
  5. Programı değerlendirmek için üçüncü bir taraf veya iç denetim düzenleyin.

 

Podcast’e bu linkten ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Uyum dünyasındaki en güncel gelişmelerden haberdar olmak için bültenine abone olun.

.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Comments

İlgili Yazılar ve Podcast Bölümleri