Kara Para Aklamayla Mücadele Mikro Eğitimi

"Kara Para Aklamayla Mücadele eğitimi, şirketlerin finansal işlemlerinin temiz, şeffaf ve yasal olduğundan emin olmalarına yardımcı oluyor. Bu eğitimle, şüpheli işlemleri nasıl tespit edeceğinizi, raporlayacağınızı ve önleyeceğinizi öğrenin. İş dünyasında kara para aklamanın yarattığı riskleri azaltarak, işinizi ve itibarınızı korumak için gereken bilgi ve becerilere sahip olun. Güvenilir ve yasalara uygun bir iş dünyası için birlikte adım atalım!"

Eğitim türü

Mikro eğitim

Süre

4 dakika

Dil

Türkçe

Eğitim Bölümleri

4208 sayılı Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Dair Kanun’a göre kara para; ilgili kanun maddeleri ile düzenlenen fiillerin işlenmesi neticesinde elde edilen para veya para yerine geçen her türlü kıymetli evrak, mal veya gelirleri veya bir para biriminden diğer bir para birimine çevrilmesi de dahil; sözü edilen para, evrak, mal veya gelirlerin birbirine dönüştürülmesinden elde edilen her türlü maddi menfaat ve değerdir. Bir diğer deyişle, işlenmesi neticesinde maddi menfaat elde edilmesi mümkün olan tüm suçlar, kara paranın kaynağını oluşturur.  

Müşterimizin sebepsiz yere birden çok hesapla veya sınır ötesi hesaplarla para alışverişinde bulunmak istemesi; müşterimizin nakit, üçüncü taraf çeki, seyahat çeki veya çekle ödeme emri şeklinde ödeme yapmak istemesi veödemelerin bilinmeyen üçüncü taraflara yapılmasının veya bilinmeyen üçüncü taraflardan ödeme alınmasının istenmesi bu alandaki en temel kırmızı bayraklardır.  

Ancak bu üç örneğin de ötesinde belirtiler olabileceğini unutmamalı bu alandaki bilgilerimizi her zaman güncel tutmak durumunda olduğumuzu da hatırlamalıyız. 

Vergi kaçırma, gelirlerin beyan edilmemesi, yasal olarak izin verilmeyen masrafların beyan edilmesi veya yükümlü olunan vergilerin ödenmemesi yollarıyla ortaya çıkar.  

Vergi Usul Kanunu: defter ve kayıtlarda, hesap ve muhasebe hilesi yapanlar yanıltıcı belge düzenleyenler veya bu belgeleri kullananlar, defter ve belgeleri yok edenler, sahte belge düzenleyenler ya da kullananlar hakkında hapis cezaları düzenler.  

“Müşterini Tanı” ve “İş Ortağını Tanı” süreçlerimiz; müşterilerimiz, ortakları ve şirket yönetimindeki gerçek kişilerin uyumluluk taramalarının yapılması, bu taraflarla girilecek iş ilişkilerindeki risklerin belirlenmesi için tüm uygulanan iç kontrollerden oluşur. 

Kırmızı bayraklara dikkat etmek ve riskli durumları derhal hukuk veya uyum ekibine bildirmek hepimizin sorumluluğudur. Pandora Belgelerinde olduğu gibi çıkan olumsuz haberler kesinlikle risk teşkil eden ve göz ardı edilmeyecek konulardandır.

ABONE OL

Uyum dünyasındaki en güncel gelişmelerden haberdar olmak için bültenine abone olun.

.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Comments