Uyum Programımız, İş Etiği İlkelerimiz ve Ortak Davranış Kurallarımız Mikro Eğitimi

"Doğru Davranış, Huzurlu İş Yeri eğitimi, etik standartları benimseyerek iş yerinde huzurlu ve pozitif bir atmosferin nasıl oluşturulabileceğini vurgular. Bu eğitimle, çalışanların birbirleriyle daha saygılı, anlayışlı ve destekleyici bir şekilde nasıl etkileşime girebileceğini öğrenin. Doğru davranışların teşvik edilmesi, hem çalışanların hem de tüm organizasyonun verimliliğini ve moralini yükseltir. Mutlu bir iş ortamı için doğru adımları birlikte atalım!"

Eğitim türü

Mikro eğitim

Süre

4 dakika

Dil

Türkçe

Eğitim Bölümleri

Etik kodumuza uygun davranmak tüm yönetici ve çalışanlarımızın, dahası, tedarikçi ve iş ortaklarımızın ortak sorumluluğudur. Böylece uyum ve iş etiği risk yönetimi hassasiyetlerimiz tüm paydaşlarımıza yayılır ve kapsayıcı bir ortak etik kültürü oluşturmuş oluruz.

Etik ve uyum yöneticimiz, uyum risklerini yönetmekle görevlidir. Uyum programımızın sağlıklı ve verimli bir biçimde, tüm şirkette uygulanabilmesi için gerekli olan zemini oluşturmaktan sorumludur. Ona bu alandaki her endişenizi veya tereddüdünüzü rahatlıkla danışıp destek alabilirsiniz. İşini etik ilkeler ve yasalara uygun yapmaksa istisnasız tüm çalışanlarımızın ortak görevi ve sorumluluğudur. Şirketimizde uyum risklerini yönetmek, etik iş kararları vermek ve etik liderlik örneği sergilemek, hepimizin ortak görevi ve profesyonel kimliğimizin temel taşıdır.

Huzurlu bir iş yeri; çalışanların stres düzeyini azaltır, motivasyonlarını artırır ve yaratıcılıklarını ortaya koyar. Böylece daha verimli bir çalışma ortamı yaratılır.

Huzurlu bir iş yerinde ayrımcılık olmaz,  ücretlendirme ve istihdam politikaları adildir, çocuk işçilik ve zorla çalıştırma gibi uygulamalarla asla karşılaşılmaz, çalışanların örgütlenme hakkına saygı gösterilir, psikolojik ya da fiziksel taciz, istismar gibi kötü muamelelere müsaade edilmez, çalışanlar hiçbir şart altında baskı veya misillemeyle karşılaşmaz, işyeri sağlığı ve çalışan güvenliği en üst seviyede gözetilir, çalışanların yaratıcılığı desteklenir ve ifade özgürlüğü en temel haklardan biridir.

Ekip arkadaşlarımızla ve yöneticilerimizle olan iletişimlerimize özen göstermeliyiz, bireysel rekabet içerisine girmeden fikir alışverişlerinde bulunarak ekip arkadaşlarımızın düşüncelerine saygı duymalıyız, iş birliği ve dayanışma üzerine kurulu bir atmosfer yaratmaya özen göstermeliyiz. 

Huzurlu bir iş yerinde, çalışanlar olarak ekip arkadaşlarımıza karşı saygılı olmaya ve kişisel problemlerimizi yansıtmamaya dikkat etmeliyiz. Bu, iş yeri içerisinde huzurun sağlanması açısından oldukça önemli bir durumdur.

İş yerinde zorbalık, taciz ve mobbingin; bir çalışana işiyle ilgisi olmayan anlamsız görevler vermek, haksız eleştiri ve suçlamalara maruz bırakmak, işini zorlaştırmak için çalışma saatlerini değiştirmek, istenmeyen dokunma ve müstehcen yorumlarda bulunmak gibi sayısız türüyle karşılaşabilirsiniz. Bu tür durumlarda şirketimizin sıfır tolerans ilkesini aklınızda bulundurmanızı ve dile getirmekten çekinmemeniz gerektiğini unutmamalısınız.

ABONE OL

Uyum dünyasındaki en güncel gelişmelerden haberdar olmak için bültenine abone olun.

.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Comments