Yardım ve Bağışlar Mikro Eğitimi

"Yardım ve Bağışlar eğitimi, şirketlerin toplumsal sorumluluk projelerine ve bağış aktivitelerine nasıl etik bir yaklaşım sergileyebileceğini vurgular. Bu eğitimle, yardım ve bağışların nasıl şeffaf, dürüst ve uygun bir şekilde yönetileceğini öğrenin. Topluma katkıda bulunmanın yanı sıra, şirketin itibarını ve değerini artırmanın önemini de kavrayın. Doğru adımlarla, hem topluma hem de işinize değer katalım!"

Eğitim türü

Mikro eğitim

Süre

4 dakika

Dil

Türkçe

Eğitim Bölümleri

Sosyal sorumluluk stratejisi olsun veya olmasın, kurumsal dünya vatandaşlığı ortak paydasında buluşan birçok şirket, doğal ve sosyal yaraların sarılması için seferber oluyor; imkanları dahilinde destek programları açıklıyorlar. Burada ortaya çıkabilecek risklerin etkin yönetimindeyse sorumluluk hepimize düşüyor.

  • Bağış gerçek, kayıtlı ve faal bir sivil toplum örgütüne mi yapılıyor?
  • Yolsuzluk, çıkar çatışması ve dolandırılma riski var mı? 
  • Bağış bir politik risk içeriyor mu? 
  • Kara paranın aklanması ve terörün desteklenmesi riski mevcut mu? 
  • Bağış yapılan konu veya kurum ile ilişkilendirilmek şirketimiz için bir itibar riski yaratabilir mi? 
  • Şirket politikalarına uygun olarak, ilgili departmanların ön onayı alındı mı? Sorularını bağış yapma kararı vermeden önce mutlaka kendimize sormalıyız.

Bağış yaparken şirketimizin itibarını göz önünde bulundurarak ve şirketimizin politikalarına uygun şekilde hareket ederek bağışların; siyasi, kişisel veya diğer çıkarlarla ilişkilendirilmesinin mümkün olduğunca önüne geçmeliyiz. 

Bağış ve yardımların temel amacı toplumsal sorumluluklarımızı yerine getirmek, ortaklarımız ve çalışanlarımızda bir kurumsal sorumluluk bilinci oluşturmanın yanı sıra sosyal ve toplumsal ihtiyacı karşılamak ve kamuya yarar sağlamaktır.  

ABONE OL

Uyum dünyasındaki en güncel gelişmelerden haberdar olmak için bültenine abone olun.

.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Comments